Belangrijk nieuws: Klik hier om te bekijken.

Powered By ChronoForms - ChronoEngine.com
Mijn Schaapskooi
0182-571373
0182-571373

Belangrijk nieuws i.v.m. het coronavirus

Op last van de Rijksoverheid waren alle kinderopvanglocaties van de Schaapskooi van maandag 16 maart tot maandag 11 mei 2020 gesloten. Omdat het kabinet het belangrijk vindt dat mensen met cruciale beroepen aan het werk konden en kunnen blijven en er voor hen opvang beschikbaar is, worden kinderen zonder ziekteverschijnselen (hoesten, loopneus, keelpijn of koorts) van ouders met een cruciaal beroep wel door ons opgevangen. Een lijst met cruciale beroepen vindt u op de website van de Rijksoverheid. Speciaal voor vragen van ouders over het coronavirus en kinderopvang kunt u ook terecht op deze pagina.

Wat betreft de betaling van de facturen wordt er door de Overheid gesteld dat er gewoon moet worden doorbetaald in deze periode dat er geen opvang wordt geboden. Ook de eigen bijdrage valt daaronder. Deze wordt achteraf door de belastingdienst via de Sociale Verzekeringsbank aan de ouders terugbetaald. De kinderopvangtoeslag loopt gewoon door en er hoeven geen wijzigingen te worden doorgegeven aan de belastingdienst. Ouders die geen kinderopvangtoeslag ontvangen, maar gebruik maken van een gesubsidieerd aanbod van de gemeente krijgen de eigen bijdrage via de gemeente vergoed. Dit geldt ook voor ouders met een sociaal-medische indicatie en voor ouders waarvan de kinderen deelnemen aan voorschoolse educatie of kortdurend peuteraanbod (peuterspeelzaal). Deze informatie vindt u ook op bovengenoemde website.

Meer over het coronavirus kunt u lezen op de website van het RIVM.

Vanaf maandag 11 mei a.s. zijn de kinderdagverblijven open en zijn alle kinderen weer welkom op hun eigen groep. Ook de leidsters aan huis zullen vanaf 11 mei weer naar hun gezin toegaan. De kinderen die bso hebben, worden op de dagen dat zij naar school gaan, weer voor en na school door ons opgevangen. Voor alle kinderen geldt: als het kind een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden of een huisgenoot heeft met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid mag het kind niet naar de opvang. Kinderen die al langdurige verkoudheidsklachten hebben (hooikoorts of chronisch verkouden) kunnen wel worden opgevangen. Ouders en pedagogisch medewerkers of gastouders moeten onderling wel afstand houden. De huidige hygiënevoorschriften, zoals geen handen schudden, blijven van kracht. Volwassenen en kinderen met gezondheidsklachten of die behoren tot de risicogroepen (boven de 70 jaar of met bepaalde onderliggende aandoeningen) komen niet naar school of de kinderopvang. Alle ouders hebben bericht gekregen met de extra maatregelen, die de kinderopvang van de Overheid in acht moet nemen.