Powered By ChronoForms - ChronoEngine.com
Mijn Schaapskooi
0182-571373
0182-571373

Belangrijk nieuws i.v.m. het coronavirus

Op last van de Rijksoverheid waren alle kinderopvanglocaties van de Schaapskooi van maandag 16 maart tot maandag 11 mei 2020 gesloten. Speciaal voor vragen van ouders over het coronavirus en kinderopvang kunt u terecht op deze pagina.

Informatie over de  terugbetaling van de wettelijke eigen bijdrage vindt u via deze link naar de website van de SVB.

Meer over het coronavirus kunt u lezen op de website van het RIVM.

Vanaf maandag 11 mei zijn de kinderdagverblijven weer open en zijn alle kinderen weer welkom op hun eigen groep. Ook de leidsters aan huis zullen vanaf 11 mei weer naar hun gezin toegaan. De kinderen die bso hebben, worden op de dagen dat zij naar school gaan, weer voor en na school door ons opgevangen. Haal- en brengmomenten zijn kort en kinderen worden door één volwassene gebracht en gehaald

Voor alle kinderen geldt: als het kind een van de volgende klachten heeft: (lichte) hoest, verhoging of koorts boven 38 graden, plotseling verlies van reuk en/of smaak of benauwdheid of een volwassen gezinslid heeft met klachten passend bij COVID-19, mag het kind niet naar de opvang. Kinderen met alleen neusverkoudheid of kinderen die al langdurige verkoudheidsklachten hebben (hooikoorts of chronisch verkouden) kunnen wel worden opgevangen. Ouders en pedagogisch medewerkers of gastouders moeten onderling wel afstand houden. De huidige hygiënevoorschriften, zoals geen handen schudden, blijven van kracht. Volwassenen en kinderen met gezondheidsklachten of die behoren tot de risicogroepen (boven de 70 jaar of met bepaalde onderliggende aandoeningen) komen niet naar school of de kinderopvang. Alle ouders hebben bericht gekregen met de extra maatregelen, die de kinderopvang van de Overheid in acht moet nemen.

Terug van vakantie: ouders die terugkeren uit een land of een gebied met een oranje of rode risicokleur, wordt dringend geadviseerd bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar geldt als uitzondering dat zij wel naar het kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en gastouderopvang (en naar school en sport) mogen, tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Ouders mogen hun kinderen echter tijdens hun eigen 10 dagen thuisquarantaine niet halen of brengen. Dit geldt ook als de risicokleur tijdens de reis is veranderd naar oranje of rood.

Deze maatregelen zijn gebaseerd op het Protocol Kinderopvang, dat u hier kunt downloaden.

       

Bijgewerkt 01-09-2020