Mijn Schaapskooi
0182-571373
0182-571373

Huisvesting en ligging

Voor de uitvoering van haar werkzaamheden beschikt de Schaapskooi over drie accommodaties aan de Bloemendaalseweg 46 te Gouda en twee dependances aan de Kanaalstraat 1 en de Bernadottelaan 81 te Gouda. Aan de Bloemendaalseweg bevinden zich peuterspeelzaal de Schaapskooi, kinderdagverblijf het Zomerhuis en kinderdagver­blijf de Boerderij. De naamgeving is ontleend aan de oor­spronkelijke functie die deze panden vroeger hadden. Aan de Kanaalstraat bevindt zich kinderdagverblijf Watt en aan de Bernadottelaan is kinderdagverblijf de Boei gevestigd. De buitenschoolse opvang wordt in de scholen zelf aangeboden (zie vestigingen). Peuterspeelzaal Vindingrijk ligt naast de obs Vindingrijk en peuterspeelzaal de KAS is gehuisvest in obs De KAS.

Elk kinder­dagverblijf bestaat uit 3 groepsruimtes met aparte slaapkamers en sanitaire ruimtes, een hal/gang, keuken en washok, kantoorruimte en een gemeenschappelijke ruimte. De peuterspeelzalen hebben een grote groepsruimte, een kleine hal en een sanitaire ruimte. De ligging van alle accommodaties is vrij gunstig ten aan­zien van de in- en uit­valswe­gen rondom Gouda.

De Bloemendaal­seweg loopt dwars door de polder Bloemen­daal, met aan weerskanten grote nieuw­bouwwijken, waarbij geprobeerd is het landelijk karakter van deze oude polderweg met boerderijen en weilanden te behouden. Hierdoor geniet de locatie de voordelen van een woongebied met voorzieningen zoals bijvoorbeeld een groot winkelcentrum en een gezondheidscentrum op 5 minuten loopafstand, scholen, bibliotheek en een ziekenhuis in de nabijheid, terwijl de directe omgeving van de accommodaties een landelijk karakter heeft met weilanden, bomen en boerderijen. Ook de ligging van de dependances bieden de meeste van bovengenoemde faciliteiten.